Information

Vad är Makeblock?

Makeblock är ett open source konstruktion plattform för att omvandla idéer till framgång. Oavsett vad dina idéer är, tillhandahåller Makeblock olika mekaniska delar och elektroniska moduler för att göra dem möjliga. Så som balkar, plattor, kontakter, motorer, konsoler, sensorer, drivrutiner och styrenheter, etc.

Det kan vara svårt att omvandla idéer till verklighet, särskilt när det är relaterat till hårdvaran. Således har många idéer aldrig möjlighet att gå i uppfyllelse och förblir endast en idé. Makeblock syftar till att hjälpa människor att göra sina kreativa idéer till verklighet.

Mer information

Vad är Scratch / mBlock?

Scratch hjälper unga människor att lära sig tänka kreativt, resonera systematiskt och arbeta tillsammans — grundläggande färdigheter för livet i det 21-århundradet.

mBlock är baserat på Scratch fast man kan även programmera och integrera sina MakeBlock elektronik moduler i sina program. Finns även möjlighet att generera arduino kod från sina Scratch program som man kan jobba vidare i Arduino's programmeringsverktyg. Det är ett bra sätt att ta steget från grafisk programmering till C/C++.

Scratch är ett projekt av Lifelong Kindergarten Group vid MIT Media Lab. 

Scratch används av den globala rörelsen CodeDojo som lär unga att programmera.

Mer information

Vad är Arduino?

Arduino är ett verktyg för att göra datorer som kan känna av och styra mer av den fysiska världen än din stationära dator. Det är en fysisk datorplattform med öppen källkod, baserad på ett enkelt mikrokontrollerkort, och en utvecklingsmiljö för att skriva programvara för kortet.

Arduino kan användas för att utveckla interaktiva objekt, med ingångar från olika switchar eller sensorer och styra en mängd olika lampor, motorer, och andra fysiska utgångar. Arduinoprojekt kan vara fristående eller de kan kommunicera med programvara som körs på datorn (t.ex. Flash, Processing, MaxMSP.) Korten kan byggas förhand eller köpas färdigbyggda, och open-source IDE kan laddas ner gratis.

Arduino programmeringsspråk är en implementering av Wiring, en liknande fysisk datorplatt-plattform, som bygger på Processing multimedia programmeringsmiljö.

Mer information